u bevindt zich hier: home SAGB maagband voordelen van de SAGB

In deze sectie vindt u:

Voordelen van de SAGB:
comfortabel en minder complicaties

De SAGB-maagband kent een aantal belangrijke voordelen in vergelijking met alternatieve maagbanden. De SAGB-maagband is zodanig ontworpen dat u er in het dagelijks leven geen last van heeft. De gebruikte materialen zijn comfortabel en veroorzaken geen hindernis. De SAGB-maagband is bovendien zeer nauwkeurig aanpasbaar aan uw specifieke situatie voor optimaal rendement. Tenslotte worden minder complicaties gemeld bij de SAGB-maagband.

Naast deze unieke voordelen, gelden uiteraard ook de meer algemene voordelen van een maagband:

  • Minimaal invasieve plaatsing. In twee dagen bent u weer thuis en dat betekent dat u ook weer snel herstelt;
  • Maagband-ingreep is ongedaan te maken; er worden geen onomkeerbare wijzigingen in het maag-darmstelsel aangebracht.

Meer comfort

De SAGB-maagband kent unieke voordelen, als het gaat om comfort.

In de eerste plaats werkt de SAGB-maagband volgens het principe van hoog volume - lage druk. De ballon die om uw maag komt heeft een groter oppervlak (zie onderstaande figuur). Dat is comfortabel. De maagband heeft nu minder de neiging in te 'snijden' in uw maag. Ter vergelijking: het spannen van een veter om uw vinger is comfortabeler dan een flosdraad.

Nauwkeurig bijspuiten door hoge volume

pressure area bij gebruik van de SAGB maagband

Het grotere volume (9 ml) heeft nog een bijkomend voordeel: het bijspuiten kan in kleinere stapjes. Hiermee kan de SAGB-maagband nauwkeuriger op u en uw situatie worden afgestemd. Hierdoor is bijvoorbeeld de kans op braken na de ingreep een stuk kleiner.

Rondom zacht, dus comfortabel

de 360 graden van SAGB maagband

De SAGB-maagband heeft een 360į-ballon (zie nevenstaande figuur). De maagband is rondom zacht. Het harde stuk dat patiŽnten wel eens voelen bij andere maagbanden, is afwezig bij de SAGB. Dat is comfortabel.

Nieuwe injectiepoort kent voordelen

De injectiepoort is op een aantal punten verbeterd.

de nieuwe injectiepoort