SAGB maagband - chirurgische oplossing voor extreem overgewicht Johnson & Johnson Medical BV

u bevindt zich hier: home SAGB maagband

In deze sectie vindt u:

Verhalen van patiŽnten

Elsemiek (31): "Mijn voorkeur ging uit naar een maagband omdat dit van de maagchirurgie de ingreep met de minste risico's is. En omdat ik ook meer een volume eter ben dan een zoetekauw is in samenspraak met de specialisten besloten dat een maagbandje voor mij het beste zou zijn en stuurde de internist mij door naar de chirurg die op 28 juli 2004 bij mij een Swedisch adjustable gastric band heeft geplaatst."

Het verhaal van Elsemiek >>

De SAGB Maagband

de SAGB maagband

SAGB staat voor Swedish Adjustable Gastric Band. In het Nederlands wordt deze ook wel Zweedse Aanpasbare Maagband genoemd. De band is genoemd naar de Zweedse artsen en onderzoekers die de innovatieve band ontwikkelden. De band wordt geproduceerd voor Johnson & Johnson Medical.

De SAGB-maagband wordt geplaatst tot grote tevredenheid van de patiŽnten: ruim 85% scoort de effecten van de SAGB-maagband goed, zeer goed en zelfs uitmuntend [1]. De tevredenheid blijkt ook uit de verhalen van mensen met een maagband, die open en eerlijk vertellen over de aanleiding tot de maagband, over de ingreep en vooral over het leven erna.

Vernieuwe injectiepoort

Velocity poort

Publicatie: januari 2006

De injectiepoort, waarmee de chirurg de maagband kan bijspuiten, is op een aantal punten verbeterd. De poort is platter en daardoor comfortabel. Het oppervlak van de poort is groter gemaakt en verstevigd, waardoor de kans op misprikken en daardoor lekkage kleiner is.
Bron:

  1. Steffen R, Biertho L, Ricklin T, et al., Laparoscopic Swedish Adjustable Gastric Banding: a five year prospective study, Obesity Surgery 2003; 13:404-411