SAGB maagband - chirurgische oplossing voor extreem overgewicht Johnson & Johnson Medical BV

u bevindt zich hier: home chirurgie

In deze sectie vindt u:

Verhalen van patiŽnten

Elsemiek (31): "Mijn voorkeur ging uit naar een maagband omdat dit van de maagchirurgie de ingreep met de minste risico's is. En omdat ik ook meer een volume eter ben dan een zoetekauw is in samenspraak met de specialisten besloten dat een maagbandje voor mij het beste zou zijn en stuurde de internist mij door naar de chirurg die op 28 juli 2004 bij mij een Swedisch adjustable gastric band heeft geplaatst."

Het verhaal van Elsemiek >>

Overweegt u chirurgie?

Wellicht probeert u al jaren af te vallen, maar zonder resultaat. U bent op zoek naar een methode die u wel kan helpen om van uw ernstige overgewicht af te komen. Blijvend.

Tijdens die zoektocht bent u mogelijk geÔnteresseerd geraakt in de mogelijkheden van chirurgie als oplossing voor uw overgewicht. Misschien bent u hierop attent gemaakt door uw dokter. En misschien bent u op de hoogte van de goede resultaten van chirurgie en heeft u de enthousiaste verhalen gelezen van mensen die op die manier hun overgewicht verloren.

Maar toch, een operatie is natuurlijk niet niks. En het is nog steeds geen wondermiddel. Chirurgie is wel het overwegen waard. Maar dan moet u wel precies weten wat het inhoudt. Wat zijn precies de mogelijkheden, de risico's, de voordelen? En wie komt in aanmerking voor chirurgie?